Alles over trends

Het voorjaar is begonnen. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak en voor een frisse wind door je interieur. Maar wat zijn de trends voor 2019?

Puur natuur en warmte is het helemaal voor 2019.

Kleurtrend: Spiced Honey is de kleurtrend voor 2019 volgens Flexa. Het is een warme bruine kleur die doet denken aan kaneel gemengd met honing. Histor kiest een andere kleur voor 2019: Quiet Clearing , een donker groene kleur. Hoewel het twee totaal verschillende kleuren zijn is er wel degelijk een overeenkomst. Beide kleuren zijn gebaseerd op de natuur. Met alle techniek die we tegenwoordig in huis hebben brengen de natuurlijke kleuren je huis weer in balans. Ze geven allebei een warm en aards gevoel aan je interieur en zijn goed te combineren met verschillende wittinten en houtsoorten.

Materiaal: Aansluitend bij de kleurtrends zie je steeds meer natuurlijke materialen in het interieur. Veel wittinten en houtsoorten met Scandinavische invloeden mogen gezien worden. Kies voor niet bewerkt hout om het zo puur mogelijk te houden. Een natuurlijk en puur interieur is ook vaak duurzaam. Duurzaamheid is een trend in vele opzichten in je leven en ook voor je interieur een trend. Kies voor hergebruik of meubels die op een duurzame manier zijn gemaakt. Velvet blijft ook nog even. De heerlijke zachte stof zie je terug op banken en stoelen, maar denk ook eens aan een bed met velvet bekleding en een velvet hoofdbord. Velvet voelt warm en zacht en geeft je interieur daarmee letterlijk warmte.

Bloemen en planten: Ook de jungle trend zie je terug in 2019. Wederom is de natuur hiervan op invloed en mag je naast veel planten in je huis ook kiezen voor bloemen en planten prints op je behang en op je meubels.

Ronde vormen: Ronde vormen zijn een must voor je interieur. Dit mag overal terug komen; een ronde tafel of een ronde hanglamp. Maar je kan ronde vormen ook terug laten komen in je stoelen en in je bank. Ronde vormen komen ook veel terug in de natuur en sluiten daarbij weer aan bij de Natuur trend van 2019. Ronde vormen zijn ook zacht en geven je interieur een vriendelijk uitstraling.

Muurbekleding: Bekleed je muur met behang in 2019. Naast een mooi geprint behang kan je ook kiezen voor een grote afbeelding waarmee je je muur bekleed. Dit kan een bekend schilderij zijn of een foto van een mooi plekje in de natuur. Behang kan je goed combineren met de kleurtrends die eerder genoemd zijn. Daarnaast geeft behang ook vaak een warm en zacht gevoel aan je interieur.

Goud: Goud mag weer of eigenlijk goud mag nog steeds. Goud brengt glamour in je huis. Zorg er wel voor dat je niet teveel goud in je interieur brengt, zodat het stijlvol en chique blijft. Hou je niet van goud? Dan mag koper ook nog steeds. Hiermee breng je wel de metallic look in je interieur die goed te combineren is met hout en andere natuurlijke elementen.

De doorlopende trend is de natuur in huis halen. We hebben steeds meer techniek in huis en dit moet in balans worden gebracht met natuurlijke kleuren, vormen en materialen. Kies voor de kleuren wit, bruin en groen en ga voor ronde vormen. Maak je interieur af met enkele gouden elementen voor de finishing touch en je bent helemaal klaar voor 2019.